BPM aangifte doen: hoe werkt dat?

BPM aangifte doen: hoe werkt dat?

11 september 2022 Uit Door Redactie

Wanneer je een auto in het buitenland wilt kopen, moet je aangifte doen van de BPM. In veel gevallen betekent dit ook dat je BPM moet betalen over het voertuig. Of je bij BPM aangifte doen moet betalen of niet, hangt van het soort voertuig dat je naar Nederland haalt. De leeftijd van het voertuig en de eventuele CO2-uitstoot spelen een hele grote rol. Daarnaast is de datum van de eerste toelating van een heel groot belang. Veel mensen importeren uit het buitenland een voertuig, omdat deze vaak een stuk goedkoper is. Daarom zijn er veel Nederlanders die doet doen, maar ze vergeten vaak wel dat je BPM aangifte moet doen. Doe je dit niet? Dan mag je het voertuig niet in Nederland gebruiken en krijg je ook geen Nederlands kenteken. Wil jij weten wat BPM precies betekent? En hoe je de aangifte moet doen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat betekent BPM precies?

BPM is een belasting die je moet betalen voor een auto, camper of motor en dit is alleen als je deze importeert vanuit een ander land en hier gaat registreren. Bij Nederlandse voertuigen moet dit natuurlijk ook gebeuren, maar dit gebeurt vooraf. BPM staat voor belasting personenauto’s en motorrijwielen en is erg belangrijk. Je krijgt bijna altijd te maken met BPM wanneer je een auto importeert vanuit het buitenland. Het is wel eerst verstandig om een BPM berekening te maken, voordat je een aangifte indient bij de belastingdienst. Dit kan behoorlijk moeilijk zijn en je kunt dit via een papiertje doen, maar natuurlijk ook op het internet. Op het internet een BPM aangifte doen is vrij eenvoudig, maar er zijn wel dingen waar je op moet letten. Daarom schakelen veel mensen hiervoor een speciaal bedrijf in dat meer ervaring heeft op dit gebied.

Waarom uitbesteden

Veel mensen vragen zichzelf af waarom ze een bpm aangifte doen moeten uitbesteden. Het antwoord hierop is eenvoudig en er zitten vooral veel voordelen hieraan verbonden. Een bedrijf met ervaring weet precies hoe je de aangifte moet opstellen, zodat er weinig fouten gemaakt kunnen worden. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat de aangifte ook snel goedgekeurd wordt en dat je de auto kunt gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om zelfs geld te besparen en dit komt doordat ze verschillende trucjes kennen.