Wanneer kun je een auto naar de autosloop toe brengen?

Wanneer kun je een auto naar de autosloop toe brengen?

13 oktober 2022 Uit Door Redactie

In de tijd van nu vragen mensen zich steeds af wanneer ze een auto naar de autosloop kunnen gaan brengen. Je brengt namelijk niet iedere auto naar de sloperij toe, want dit is niet in elk geval waard. Een gloednieuwe auto moet je niet naar de autosloperij gaan brengen, dit zou zonde zijn. Een sloopauto is een auto die niet goedgekeurd is door de APK keuring. Dan kun je je voertuig laten repareren, maar dit is niet in elk geval het waard. Het komt namelijk wel is voor dat de reparatiekosten een hoger bedrag zijn dan de dagwaarde van de auto. Als dit het geval is kan het verstandiger zijn om je sloopauto te verkopen. Dit kun je doen bij de sloperij. Bij de sloperij heb je diverse voordelen en ben je vaak binnen 24 uur al vanaf.

Wat doet de autosloperij met je sloopauto?

Als je aankomt bij de sloperij met je sloopauto worden de papieren in orde gemaakt. I s dit gelukt dan wordt er vaak al snel een begin gemaakt verder. Als eerste worden de vloeistoffen uit de auto verwijderen, vervolgens worden de auto-onderdelen gedemonteerd. Deze auto-onderdelen worden gecontroleerd voor hergebruik. Is dit mogelijk dan worden de onderdelen goed schoongemaakt. En daarna naar het magazijn gebracht en opgeslagen voor verkoop. Ook haalt de autosloop alle oud ijzer uit de sloopauto dat nog extra geld kan opleveren. Is dit auto na dit proces niets meer waard voor de sloperij, dan kan de sloopauto vervoert worden naar een shredderbedrijf. Hier wordt de auto gesloopt tot er bijna niets meer van over is.

De juiste autosloperij zoeken

Ben je van plan een sloopauto te verkopen dan moet je natuurlijk eerst de juiste autosloperij vinden. Je vind gemakkelijk veel resultaten, maar je moet rekening houden dat je een bedrijf kiest die in de buurt zit. Ook is belangrijk dat het bedrijf een erkenning heeft voor RDW en ARN. Dit zorgt ervoor dat je een vrijwaring code kunt ontvangen en dat de sloopauto op een duurzame manier wordt gesloopt. Een ophaalservice bij het bedrijf kan ook erg van toepassing zijn, want als dit niet het geval is kun je hiermee in problemen lopen. Je mag namelijk vaak niet meer met een sloopauto de openbare wegen op en moet dus zelf bijvoorbeeld een takelwagen dan gaan regelen. Maar niet als het bedrijf een ophaalservice bevat. Dus houd rekening met al deze punten als je op zoek bent naar een juiste autosloperij voor jou