Wat doe je met een sloopauto?

Wat doe je met een sloopauto?

5 mei 2022 Uit Door Redactie

Een sloopauto is een voertuig dat niet meer valt te repareren. Je kunt hem natuurlijk wel repareren, maar in de meeste gevallen is dit niet rendabel. Zo kan de auto niet door de keuring komen, of is de auto total loss verklaard. Vervelend, maar wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van de auto, is dit een sloopauto. Je kunt een sloopauto het beste verkopen en dit kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Een sloopauto op het internet verkopen is eenvoudig, maar dit duurt soms meerdere maanden. Toch moet je de belasting door betalen en dat is natuurlijk niet handig. Er zijn ook andere dingen die je kunt doen met een sloopauto. Maar wat kun je precies doen met een sloopauto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

De sloopauto op het internet verkopen

Wil je toch je sloopauto op het internet verkopen? Het kan maanden duren als je de sloopauto in z’n geheel verkoopt op het internet. Daarom kan het misschien handig zijn om alleen bepaalde onderdelen te verkopen. Op het internet zijn er namelijk mensen die bepaalde auto-onderdelen willen kopen voor hun eigen voertuig. Sommige auto onderdelen kunnen veel geld waard zijn en hier kun je meer informatie over vinden op het internet. Kijk naar het productnummer van je onderdeel en controleer de prijzen online. Het verkopen van bepaalde auto onderdelen is een stuk sneller dan de verkoop van de gehele sloopauto. Bij het verkopen van auto onderdelen op het internet, is het wel belangrijk dat je hier duidelijke foto’s van maakt. Maak bijvoorbeeld een foto van iedere hoek van het onderdeel en fotografeer ook duidelijk het productnummer.

Autosloperij

De snelste manier waarop je je sloopauto kunt verkopen is de autosloperij. Door je sloopauto te verkopen aan een sloperij, ben je er direct vanaf. Als de autosloperij erkend is door het RDW is het ook mogelijk om een vrijwaring code te krijgen. Je krijgt ook een kleine vergoeding voor het verkopen van je sloopauto aan de autosloperij. Deze vergoeding ligt vaak rond de 100 euro en deze kan omhoog schieten als de onderdelen waardevol zijn. De vergoeding verschilt per sloperij, maar het is vooral handig om een sloperij in de buurt te vinden. Vooral als je de sloopauto laat ophalen door de sloperij is dit van een groot belang. Hoe verder de sloperij moet rijden voor het ophalen van je sloopauto, hoe lager de vergoeding gaat zijn.